Të gjitha pyetjet

 • 04/12/2018 Pyet: Sokol birila Komuna: Gjilan Për deputeten/in: Teuta Haxhiu

  E nderuar deputete, a vlerëson që gazi lotsjellës e ka degraduar procesin e liberalizimit të vizave dhe fryerja e listave të veteranëve që edhe ju keni deklaruar a është pozitive apo negative në procesin e liberalizimit të vizave? 

 • 04/12/2018 Pyet: Blerimi Komuna: Klinë Për deputeten/in: Bilall Sherifi

  Si do ta përshkruanit regresin nga gazi lotsjellës në Kuvendin e Kosovës e deri gjyqësori selektiv e deponi lëndësh të pa shqyrtuara, a është edhe ky një rezultati i mos - liberalizimit të vizave?

 • 04/09/2018 Pyet: Valdrin Rrahmani Komuna: Prishtinë Për deputeten/in: Arban Abrashi

  Përshëndetje i nderuar z. Abrashi. Dua të di cilat janë çështjet që ju i keni ngritur për reformimin e arsimit në përgjithësi si dhe ngritjes së cilesisë në Universitetin e Prishtinës në veçanti? Kam një kërkesë shumë specifike, lidhur me pajisjen e çdo mësimdhënësi me laptop si dhe çdo klase me projektor për ta bërë mësimin më të kapshëm si dhe më kreativ për fëmijët! Sa është e mundur për ta ngritur si çështje dhe gjasat e zbatimit të kësaj reforme në buxhetin e vitit 2019?

 • 14/08/2018 Pyet: çlirim Komuna: Rahovec Për deputeten/in: Glauk Konjufca

  I nderuar z.Glauk Konjufca, çështja që më intereson mua si qytetar i Kosovës është sa i përket Ligjit për regjistrimin e veturave më të vjetra se 10 vite. Njëherë u miratua ligji që thoshte se nuk lejohet regjistrimi i veturave më të vjetra se 10 vite, pastaj u kthye ligji i cili pati polemika. Unë dua ta di konkretisht çfarë po ndodhë me këtë ligj? Ju faleminderit! 

 • 13/08/2018 Pyet: Gent Kastrati Komuna: Kamenicë Për deputeten/in: Daut Haradinaj

  Përshëndetje i nderuar, jam qytetar i komunës së Kamenicës dhe po të shkruaj për një brengë që në të ardhmën mund të mos jetë fare e këndshme. Lajmin për autostradën Prishtinë-Gjilan-Dheu i Bardhë më së miri e kanë pritur qytetarët e harruar të komunës sonë. I ngazëllyer, unë fillova të shprehë interesim dhe rastësisht në webfaqen: https://www.distancefromto.net, arrij të shoh një plan, i shprehur në hartë, mirëpo papritur pashë dicka që në të ardhmen mund jo vetëm që të shkaktonte pakënaqësi për qytetarët tanë por edhe shpërngulje të mëtejme jashtë Kosovës. Unë nuk arrita të shoh ndonjë pikë hyrëse/dalëse për komunën e Kamenicës, (pikë e cila do duhej të ishtë në Crep). Andaj, i zhgënjyer më këtë fakt, në pamundësi të kontaktit me Ministrin Lekaj, të shkruaj ty me shpresën që do shprehni interesimin mbi këtë problem dhe të merrni masa që mos të na humb shpresa e vetme që kemi për zhvillimin e komunës sonë të ‘prapambetur’. Shpresoj që ajo hartë të jetë e gabuar. Faleminderit!

 • 07/08/2018 Pyet: Almin Komuna: Prizren Për deputeten/in: Bahrim Šabani Pyetje per dialogun

  Poštovani poslaniče Šabani, Postoji li inicijativa u Skupštini Kosova oko učešća Bošnjaka u procesu dijaloga između Kosova i Srbije sa ciljem postizanja pravno obavezujućeg sporazuma. Smatrate li, kao legalni predstavnik Bošnjaka Kosova da bi učešće u dijalogu u sastavu kosovske delegacije trebali uzeti i bošnjački predstavnici sobzirom na ne baš zanemarljiv broj Bošnjaka koji živi na severu zemlje (Mitrovica i Rvatska). Postoji li plan za kanalisanje ove inicijative u skupštini Kosova ili se ova inicijativa svodi samo na novinske tekstove i članke o potrebi učešća Bošnjaka u dijalogu između Kosova i Srbije. Hvala

 • 25/04/2018 Pyet: Gazmend Komuna: Prishtinë Për deputeten/in: Daut Haradinaj

  I nderuar deputet, kam një pyetje lidhur më Projektligjin për Ndërtimet pa Leje, mos miratimi i tij na ka bllokuar të gjitha ndërtimet pasi që nuk ka mundësi të zhvillohen punimet pa miratimin e këtij ligji. Tash e tri vite jemi në pritje, a mund ta shtyni këtë proces më shpejt përpara. Me respekt!

 • 09/04/2018 Pyet: Qytetar Komuna: Prishtinë Për deputeten/in: Faton Topalli

  Pyetja ime konkrete dhe që mendoj se duhet të merret me seriozitet kjo çështje, për faktin që shumë profesionist po ngelin shkaku i një kushti shumë të panevojshëm. Pra, po qasem direkt në pyetje. Ҫdo konkurs publik nëpër institucione publike që del, zakonisht kërkohet përvojë e punës po supozoj 2,3,4,5 vite profesionale (në varësi të pozitës), por përvoja po konsiderohet MBAS DIPLOMIMIT, realisht kjo gjë në udhëzim administrativ nuk është, por këta po thirren në një aktvendim të Gjykatës Kushtetuese, ju lutem a mundeni të punoni në këtë aspekt që të rregullohet kjo çështje, pasi që shumë profesionist po eleminohen në fillim pikërisht shkaku i përvojës MBAS DIPLOMIMIT. Unë për shembull kam përvojë tamam profesionale mbi 13 vite, por nuk i kam mbas diplomimit dhe realisht ajo përvojë po hidhet poshtë sepse nuk merret në konsideratë. Shpresoj për përgjigje pozitive nga ana e juaj. Gjithë të mirat!

 • 09/04/2018 Pyet: Qytetar Komuna: Prishtinë Për deputeten/in: Naser Rugova

  Pyetja ime konkrete dhe që mendoj se duhet të merret me seriozitet kjo çështje, për faktin që shumë profesionist po ngelin shkaku i një kushti shumë të panevojshëm. Pra, po qasem direkt në pyetje. Ҫdo konkurs publik nëpër institucione publike që del, zakonisht kërkohet përvojë e punës po supozoj 2,3,4,5 vite profesionale (në varësi të pozitës), por përvoja po konsiderohet MBAS DIPLOMIMIT, realisht kjo gjë në udhëzim administrativ nuk është, por këta po thirren në një aktvendim të Gjykatës Kushtetuese, ju lutem a mundeni të punoni në këtë aspekt që të rregullohet kjo çështje, pasi që shumë profesionist po eleminohen në fillim pikërisht shkaku i përvojës MBAS DIPLOMIMIT. Unë për shembull kam përvojë tamam profesionale mbi 13 vite, por nuk i kam mbas diplomimit dhe realisht ajo përvojë po hidhet poshtë sepse nuk merret në konsideratë. Shpresoj për përgjigje pozitive nga ana e juaj. Gjithë të mirat!

 • 09/04/2018 Pyet: Qytetar Komuna: Prishtinë Për deputeten/in: Besa Baftiu

  Pyetja ime konkrete dhe që mendoj se duhet të merret me seriozitet kjo çështje, për faktin që shumë profesionist po ngelin shkaku i një kushti shumë të panevojshëm. Pra, po qasem direkt në pyetje. Ҫdo konkurs publik nëpër institucione publike që del, zakonisht kërkohet përvojë e punës po supozoj 2,3,4,5 vite profesionale (në varësi të pozitës), por përvoja po konsiderohet MBAS DIPLOMIMIT, realisht kjo gjë në udhëzim administrativ nuk është, por këta po thirren në një aktvendim të Gjykatës Kushtetuese, ju lutem a mundeni të punoni në këtë aspekt që të rregullohet kjo çështje, pasi që shumë profesionist po eleminohen në fillim pikërisht shkaku i përvojës MBAS DIPLOMIMIT. Unë për shembull kam përvojë tamam profesionale mbi 13 vite, por nuk i kam mbas diplomimit dhe realisht ajo përvojë po hidhet poshtë sepse nuk merret në konsideratë. Shpresoj për përgjigje pozitive nga ana e juaj. Gjithë të mirat!

 • 03/04/2018 Pyet: Çlirimtar Komuna: Malishevë Për deputeten/in: Daut Haradinaj

  Si i komentoni veprimet e Kryeministrit të Kosovës në lidhje me shkarkimet e fundit?

 • 12/03/2018 Pyet: Halil Kurmehaj Komuna: Deçan Për deputeten/in: Fatmire Kollçaku

  Deputetja Kollçaku kur do të munden personat e verbër, katergoria e parë të mos i nënshtrohen Komisioneve Mediko/Sociale shpesh përderisa ata nuk e dallojnë as dritën nga errësira? Kur personave të verbër do t’iu mundësohet pajisja me libreza të Verbërisë si në vendet e tjera të rajonit dhe të BE- së? A do të ndihmoni që Kushtetuta e Kosovës të zbatohet sa i përket lirisë së asocimit, gjegjësisht që të verbërit të mos detyrohen të asocojnë? A do të ndihmoni që të verbërit të punësohen sipas kualifikimeve e jo sipas listave? Nëse po, si? 

 • 12/03/2018 Pyet: Halil Kurmehaj Komuna: Deçan Për deputeten/in: Driton Selmanaj

  Deputeti Selmanaj, kur do të munden personat e verbër, katergoria e parë të mos i nënshtrohen Komisioneve Mediko/Sociale shpesh përderisa ata nuk e dallojnë as dritën nga errësira? Kur personave të verbër do t’iu mundësohet pajisja me libreza të Verbërisë si në vendet e tjera të rajonit dhe të BE- së? A do të ndihmoni që Kushtetuta e Kosovës të zbatohet sa i përket lirisë së asocimit, gjegjësisht që të verbërit të mos detyrohen të asocojnë? A do të ndihmoni që të verbërit të punësohen sipas kualifikimeve e jo sipas listave? Nëse po, si? 

 • 12/03/2018 Pyet: Halil Kurmehaj Komuna: Deçan Për deputeten/in: Doruntinë Maloku-Kastrati

  Deputetja Doruntina, kur do të munden personat e verbër, katergoria e parë të mos i nënshtrohen Komisioneve Mediko/Sociale shpesh përderisa ata nuk e dallojnë as dritën nga errësira? Kur personave të verbër do t’iu mundësohet pajisja me libreza të Verbërisë si në vendet e tjera të rajonit dhe të BE- së? A do të ndihmoni që Kushtetuta e Kosovës të zbatohet sa i përket lirisë së asocimit, gjegjësisht që të verbërit të mos detyrohen të asocojnë? A do të ndihmoni që të verbërit të punësohen sipas kualifikimeve e jo sipas listave? Nëse po, si? 

 • 12/03/2018 Pyet: Halil Kurmehaj Komuna: Deçan Për deputeten/in: Bekim Haxhiu

  Deputeti Haxhiu, kur do të munden personat e verbër, katergoria e parë të mos i nënshtrohen Komisioneve Mediko/Sociale shpesh përderisa ata nuk e dallojnë as dritën nga errësira? Kur personave të verbër do t’iu mundësohet pajisja me libreza të Verbërisë si në vendet e tjera të rajonit dhe të BE- së? A do të ndihmoni që Kushtetuta e Kosovës të zbatohet sa i përket lirisë së asocimit, gjegjësisht që të verbërit të mos detyrohen të asocojnë? A do të ndihmoni që të verbërit të punësohen sipas kualifikimeve e jo sipas listave? Nëse po, si?